Arthur Miller: Alku

Posztmodern családi drámázás kettő, jobb esetben egy felvonásban
Foglalás: szervezes<kukac>kuklopsz.com
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a késve érkezőket nem tudjuk beengedni!
Legközelebb május 20-án 17:30-tól az Antall József Tudásközpontban.

Művészet! Szeretet! Szerelem! Becsület! És most mindössze két kakaós csiga áráért a Tiéd lehet!

A történet egy harmincéves korára megkeseredett és pénz nélkül maradt férfiről, Victorról szól. Mennyasszonyával, Estherrel éppen elárvereznék a férfi apjának hagyatékát, amikor váratlanul beállít Walter. Walter, aki Victor bátyja. Aki hat éve nem beszélt a testvérével. Aki hagyta meghalni az apjukat. Aki most mégis békülni jött. És aki – nem utolsósorban – dúsgazdag lett időközben. Mit lehet, kell, illik ilyenkor mondani?

Az előadásban két radikálisan eltérő világnézet csap össze, miközben a figurák egyre mélyebbre ásnak egymásban és önmagukban, hogy megtalálják azt a mélyen elrejtett közös vonást a lelkükben, ami minden emberben ott van. Persze, nem biztos, hogy van ilyen… Az előadás Arthur Miller (Az ügynök halála, Pillantás a hídról, Salemi boszorkányok, stb) azonos című drámájának nyomán készült. Játszódik Amerikában. De azért ez nem biztos.

victor (a FŐHŐS) – Erős Zoltán

esther (a MENNYASSZONYA) – Vesztl Fanni

solomon (a BECSÜS) – Horváth Milán

walter (a BÁTY) – Pécsi Máté

marci (a RENDEZŐ) – Hajnal Márton

valamint

juci (PLAKÁT) – Czefernek Judit

lili (FOTÓK) – Gyarmati Lili.

Támogatók: ELTE BTK HÖK, ELTE Ajtósi Dürer Kollégium

Próbafotók a galériában itt

VICTOR Belőlem ugyan nem csinálsz két lábon járó, harmincéves kudarcot – amikor elbúcsúzol, nekünk innen haza kell mennünk, egymásra kell néznünk. Te mivel nézel szembe?

WALTER Te nem az igazságot akarod, hanem egy szörnyeteget akarsz!

VICTOR A jó öreg, bevált kézfogásért jöttél te ide, igaz?! Azt akarod, hogy mindenre bólogassak! És te magad úgy kerülsz ki az egészből, hogy tiéd a tekintély, tiéd a karrier, tiéd a pénz, és tiéd az is, ami a legtöbbet ér, az, amit senki más nem mondhat neked úgy, hogy el is hidd, hogy milyen remek legény vagy te, hogy soha életedben a légynek se ártottál. Hát ezt pedig nem kapod meg.

WALTER A bosszú. Mindhalálig. A bosszúért föláldozza az életét.

www.facebook.com/kuklopsz

alku51-01

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.